Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-03@03:21:40 GMT

3 دلیل که پاور بانک تبدیل به بمب می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۷۴۰۶

3 دلیل که پاور بانک تبدیل به بمب می‌شود

استفاده نادرست از باتری نیز می‌تواند جزء عواملی باشد که به منفجر شدن پاور بانک بیانجامد. استفاده نادرست از باتری یعنی که آنها را در محیط نا امن مثل دمای و یا رطوبت بالا قرار داده باشید.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، برای محصولاتی که به لحاظ روشن شدن به شدت نیازمند باتری هستند، اطمینان داشتن وسیله‌هایی که قرار است با آن، وسیله الکترکی‌تان را شارژ کنید، بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه برای اینکه به راحتی بتوانید گوشی، تبلت و دیگر وسایل الکتریکی کوچک‌تان را به راحتی شارژ کنید، پاوربانک‌هایی به همین منظور وارد بازار شده‌اند که کار را برای شارژکردن گوشی‌ها به خصوص در سفرها راحت کرده‌اند. این پاور بانک‌های ارائه شده در بازار با قدرت‌ها و توان شارژ متفاوت موجود هستند. برخی از نمونه‌ها شاید بتوانند بیش از 3 بار گوشی‌تان را شارژ کنند. اما مسئله بسیار مهم درباره پاور بانک‌ها ایمنی‌شان در هنگام استفاده از آنها است. از آنجایی که این پاور بانک‌ها مخزنی برای شارژ وسایل الکتریکی شما هستند، امکان آتش گرفتن و منفجر شدن آنها، وجود دارد. با این حال صرف نظر از کیفیت پاور بانک هنگام تولید، یک سری عوامل بیرونی و درونی وجود دارد که ممکن است باعث منفجر شدن آنها شود. تعداد زیادی از این موارد در چند سال اخیر گزارش شده است. ما در این مطلب به چند عاملی که به طور بالقوه باعث آتش سوزی و انفجار پاور بانک‌ها می‌شوند، می‌پردازیم.

1. کیفیت ضعیف پاور بانک‌ها

کیفیت باتری پاور بانک‌ها برای عملکرد کلی آنها بسیار حیاتی است. کیفیت پایین باتری‌ها می‌تواند عاملی باشد تا پاور بانک ها منفجر شوند. بیشتر هزینه‌ای که برای ساختن پاور بانک‌ها می‌کنند، روی باتری آنها متمرکز می‌شود. اکثر شرکت‌ها از باتری‌های لیتیوم یون و باتری‌های لیتیوم پلیمر برای ساخت پاور بانک‌های خود استفاده می‌کنند. در این بین برخی از شرکت‌ها برای اینکه هزینه‌ها را پایین بیاورند، از باتری‌های لیتیوم یون که ارزان‌تر هستند، استفاده می‌کنند. استفاده از این نوع باتری‌ها می‌تواند خطر بسیار بزرگی برای ایمنی آنها ایجاد کند. دیده شده است که برخی از شرکت‌های کوچک از باتری‌های بازیافتی برای ساخت پاور بانک بهره می‌برند. همین امر باعث می‌شود اینگونه شرکت‌ها پاوربانک‌ها را با قیمت‌های بسیار پایین‌تر در اختیار مشتریان قرار دهند و از آنجایی که پاور بانک‌های استاندارد در شرایط اصولی تهیه می‌شوند به ناچار هزینه بیشتری برای ساخت‌شان می‌کنند و از این رو این نوع پاور بانک‌ها، از نوع غیر استانداردشان گرانتر هستند. توجه داشته باشید که پاور بانک‌های ارزانتر ایمنی بسیار کمتری نسبت به انواع استاندارد و گران قیمت را دارند.

2. طراحی مدار ناکار آمد

یکی دیگر از جنبه‌ها، که به طور جدی می‌تواند منجر به انفجار پاور بانک‌ها شود، طراحی غیر اصولی و ناکارآمد مدار این باتری‌ها است. همانطور که می‌دانید طراحی مدار می‌تواند بسیاری از عناصر مربوط به عملکرد پاور بانک را تحت تاثیر خود قرار دهد. یک طراحی مدار خوب و اصولی می‌تواند محافظت از مدار را تضمین کند و چنین تضمینی برای ایمن کار کردن پاور بانک‌های مجهز است، لازم است. از جمله اقدامات احتیاطی در رابطه با طراحی یک مدار خوب از قرار زیر است:

ولتاژ بالا، در نظر گرفتن اتصال کوتاه و نوسانات دمایی است. اگر طراحی مدار با استانداردهای ایمنی باتری مطابقت نداشته باشد. خطر انفجار و آتش گرفتن پاور بانک‌ها به شدت افزایش می‌یابد.

3. استفاده نادرست و نامناسب

استفاده نادرست از باتری نیز می‌تواند جزء عواملی باشد که به منفجر شدن پاور بانک بیانجامد. استفاده نادرست از باتری یعنی که آنها را در محیط نا امن مثل دمای و یا رطوبت بالا قرار داده باشید. بسیاری از مردم سعی می‌کنند که پاور بانک‌ها را در محیط نامناسب قرار ندهند، چون کم و بیش از خطرهای احتمالی باخبرند. اما گاها پیش می‌آید که روی پاور بانک‌ها آب ریخته شود و یا ناخواسته در محیط گرم رها شود که اینگونه سهل انگاری‌ها ممکن است به یک فاجعه ختم شود. یکی دیگر از مواردی که ممکن است به ندرت پیش بیاید بازی کردن با پاور بانک‌ها در هنگام شارژ کردن آنها است. به هیچ وجه با پاور بانکی که کاملا شارژ شده است، بازی نکنید.

اگر قصد پاک و تمیز کردن پاور بانک‌ها را دارید، سعی کنید زمانی این کار را انجام دهید که شارژشان کاملا خالی شده باشد. پس از اینکه از خالی بودن شارژ پاور بانک مطمئن شدید، آن را با یک دستمال کاملا خشک پاک کنید. برای پاک کردن پاور بانک به هیچ عنوان از مایعات استفاده نکنید. استفاده از دستمال مرطوب نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. یکی دیگر از نکاتی که نباید آن را نادیده گرفت، این است که برخی افراد در هنگام شارژ کردن گوشی با پاور بانک، سیم‌های متصل به آن را بیش از حد دستکاری می‌کنند. این کار زمانی که پاور بانک از ویژگی‌های خوب حفاظتی برخوردار نباشد، می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

پدیده انفجار پاور بانک می‌تواند بسیار خطرناک باشد و به حوادث ناگواری منجر شود. شما می‌توانید با پیروی از یکسری اصول تهدیدات حاصل از انفجار پاور بانک‌ها را کاهش دهید. قبل از خرید پاور بانک سعی کنید مواردی چون: طراحی مدار مناسب، اطمینان از کیفیت باتری را، در نظر داشته باشید. همچنین از استفاده بیش از حد و خارج از توان پاور بانک‌ها جدا خوداری کنید. قرار ندادن پاور بانک‌ها در محیط گرم و داری رطوبت زیاد هم خطر ناشی از انفجار را کاهش می‌دهد و هم می‌تواند عمر مفید آن را فزایش دهد. خراشیده شدن پاور بانک‌ها با هر وسیله نوک تیز نیز می‌تواند خسارت جبران ناپذیری را رقم بزند.

توجه داشته باشید، دلایل زیادی وجود دارد که باعث شود یک پاور بانک منفجر شود اما مهمترین عامل خطای خود کاربر است. به طور کلی، پاور بانک‌ها در حالت عادی منفجر نمی‌شوند. اما هنگامی که آن را در معرض دمای بالا یا ولتاژ اشتباه قرار بگیرند، احتمال انفجارشان بالا می‌رود. با ذکر این نکات در صورت امکان پس از خرید پاور بانک‌های ارزان قیمت آن‌ها درون جیب خود قرار ندهید. این کار ممکن است سلامتی شما را تهدید کند. کیف شما می‌تواند بهترین گزینه برای حمل پاور بانک باشد.

ویژگی‌های یک پاور بانک خوب

یک پاور بانک خوب و استاندارد باید مدار خود را به خوبی عایق بندی کرده باشد. تا به آسانی اتصال کوتاه نکند. اتصال کوتاه می‌تواند مقدار قابل توجه‌ای از نیروی باتری را درکسری از ثانیه خارج کند. این دشارژ شدن می‌تواند خطر آفرین باشد. یکی دیگر از مزایای پاوربانک استاندارد این است که نوعی سیستم اتومات داخلی داشته باشد، تا وقتی که دمای آن به طور ناخواسته به حد بحرانی بالا رفت، بتواند به صورت خودکار خاموش شود تا از بروز هر گونه مشکل و انفجاری پیشگیری کرده باشد. چنین سیستمی برای هر پاور بانکی لازم و حیاتی است. برای ساخت یک پاور بانک خوب علاوه بر قیمت مناسب، باید تمام نکات ایمنی آن رعایت شده باشد. تا جایی که امکان دارد، از جنس‌های بی‌هویت و ارزان خریداری نکنید. ممکن است پول کافی برای خرید یک جنس مرغوب را نداشته باشید، اما صدماتی که جنس‌های بی‌کیفیت و ارزان قیمت ممکن است به شما و لوازم‌تان وارد کنند در پاره‌ای از مواقع جبران ناپذیر خواهد بود.

منبع: mobilecharger

رسانه‌ها


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۷۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود

ایتنا - دانشمندان یک باتری ساخته‌اند که ظرف فقط چند ثانیه شارژ می‌شود.
گروهی از پژوهشگران در کره جنوبی به این پیشرفت بزرگ در نسل بعدی باتری‌های سدیمی دست پیدا کردند، که از باتری‌های لیتیوم‌‌ـ‌یونی متداول موجود در تلفن‌های هوشمند و خودروهای برقی ارزان‌تر و ایمن‌تر است.

سدیم (Na) علاوه بر این ۵۰۰ برابر فراون‌تر از لیتیوم است، و در عین حال این پتانسیل را دارد که نسبت به همتای لیتیوم‌-‌یونی‌اش ظرفیت شارژ و بازده بیشتری داشته باشد.

تاکنون، باتری‌های سدیم‌-‌یونی با محدودیت‌هایی مانند مدت شارژ طولانی و کمبود ظرفیت ذخیره مواجه بوده‌اند که مانع از آن می‌شد در مقیاس قابل‌توجهی پذیرفته و استفاده شوند.

پژوهشگران موسسه علم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) توانسته‌اند با طراحی و ساخت یک باتری سدیم‌-‌یونی پرتوان پرانرژی با قابلیت شارژ سریع بر این مشکلات غلبه کنند.

آن‌ها این کار را با تلفیق موادی که معمولا در باتری‌های مناسب ابرخازن‌ها به کار می‌روند انجام دادند، که در همه چیز یافت می‌شوند از سیستم‌های ترمزگیری بازیافتی در خودروهای برقی گرفته تا تنظیم درجه پره‌های پروانه توربین بادی.

این باتری جدید از لحاظ تراکم انرژی از باتری‌های لیتیوم‌ـ‌یونی موجود در بازار پیشی می‌گیرد و از آن می‌توان هم در خودروهای تمام‌برقی و هم لوازم الکترونیکی مصرفی استفاده کرد.

پروفسور جونگ کو کانگ از دانشکده مهندسی و علوم مواد موسسه علم و فناوری پیشرفته کره، که هدایت این پژوهش را بر عهده داشته است، گفت: «این دستگاه ذخیره انرژی هیبرید سدیم‌ـ‌یونی قادر است به‌سرعت شارژ شود و به تراکم انرژی ۲۴۷ وات‌ساعت/کیلوگرم و تراکم توان ۳۴ هزار و ۷۴۸ وات/کیلوگرم برسد.»

او در ادامه افزود «این یک پیشرفت در غلبه بر محدودیت‌های موجود سیستم‌های ذخیره انرژی است» و گفت پیش‌بینی می‌کند که «کاربرد گسترده‌‌تری در دستگاه‌های الکترونیکی گوناگون» خواهد داشت.

این پژوهش با عنوان «آند رسانای چندظرفیتی با بلورینگی پایین دوپ‌شده با سولفید آهن و کاتد دوپ‌شده با اکسیژن سطح ویژه بالا از چارچوب‌های کربن گرافیتیک متخلخل سه‌بعدی غنی از نیتروژن برای ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون با عملکرد بالا» در نشریه «مواد ذخیره انرژی» (Energy Storage Materials) منتشر شده است.

این پیشرفت چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که گروهی از پژوهشگران در ژاپن فرایند جدیدی برای تولید انبوه باتری‌های سدیمی جامد کشف کردند.

این فناوری جدید با بهبود قابل‌ملاحظه ظرفیت شارژ باتری خودروهای برقی و افزایش بیش از دوبرابری مسافتی که خودروهای برقی در حال حاضر [با هر بار شارژ] طی می‌کنند، احتمالا می‌تواند اضطراب محدوده [رانندگان] را رفع کند. 

دیگر خبرها

  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • مرد در سایه به زودی مدیرعامل استقلال می شود؟ | مدیری که علی دایی را آبی‌پوش کرد!
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد